کیفیت نمایشگر: در حال حاضر تلویزیونهای موجود در بازار کیفیت HD، FHD، 4K و یا 8K دارند. این نمادها رزولوشن تلویزیون شما را نشان میدهد. هر چقدر که رزولوشن بالاتری داشته باشیم، پیکسلهای بیشتری در هر اینچ قرار میگیرند و به این ترتیب به نوعی کیفیت افزایش پیدا میکند. البته کیفیت صرفا به رزولوشن نیست و به پنل و نوع پنل و قابلیتهایی مانند HDR و … بستگی دارد. نکتهی مهمی که در اینجا وجود دارد این است که یک تلویزیون 4K زمانی میتواند تمام کیفیت خود را مقابل چشمان شما قرار دهد که محتوایی 4K را در آن اجرا کنید. مثلا اگر کنسولهای نسل جدید مثل PS5 یا Xbox Series X را خریداری کنید بازیها در رزولوشن 4k اجرا شده و تلویزیون 4K میتواند همهی توان و کیفیت خود را به شما نشان دهد. در دنیای امروز خرید تلویزیون با رزولوشن HD چندان منطقی نیست و رزولوشن 8K هم هنوز در دسترس همگان قرار ندارد، پس بهتر است به سراغ تلویزیونهای FHD و یا 4K بروید.
نوع پنل نمایشگر: هنگام خرید به نوع پنل تلویزیون توجه داشته باشید. پنلها میتوانند از نوع LCD، LED، OLED، AMOLED و QLED باشند. اکثرا تلویزیونهای موجود در بازار از نوع LED هستند و تلویزیونهای OLED قیمت بالایی دارند. در بخش تلویزیونهای تکنولایف به طور کامل به تفاوتهای این نمایشگرها با هم پرداختهایم و از تکرار مجدد آنها خودداری میکنیم.
تفاوت وضوح تصویر در تلویزیون های مختلف
اندازهی تلویزیون: شاید تصور کنید که تلویزیون هرچقدر بزرگتر باشد بهتر است و جذابیت آن بیشتر میشود. این تصور شاید درست باشد، اما حتما باید تناسب اندازهی تلویزیون با اندازهی سالن پذیرایی یا اتاقی که تلویزیون قرار است در آن قرار بگیرد را رعایت کنید. به عنوان مثال فاصله شخص از یک تلویزیون ۶۰ اینچی باید بیش از ۳ متر باشد و شما متناسب با اندازهی خانهی خود باید اندازهی تلویزیون را انتخاب کنید.
هوشمند بودن یا نبودن: اگر از دسته کاربرانی هستید که فقط از تلویزیون برای مشاهدهی محتوای مختلف استفاده میکنید باید تلویزیون ساده خریداری کنید؛ زیرا تلویزیونهای هوشمند معمولا قیمت بالاتری دارند و با هزینهی اضافی آنها میتوان تلویزیون ساده باکیفیتتری خریداری کرد. اما اگر از دسته کاربرانی هستید که با تلویزیون به اینترنت متصل میشوید و یا قصد دارید از استریمهای آنلاین فیلم و سریال محتوا تماشا کنید باید به فکر خرید تلویزیون هوشمند باشید.
درگاههای ارتباطی: قبل از خرید تلویزیون حتما باید درگاههای ارتباطی آن را بررسی کنید که هم تنوع بالایی داشته باشد (یعنی انوع ورودیها را در بر بگیرد) و هم این که تعداد پورتهای آن زیاد باشند تا در صورت اتصال چند دستگاه به تلویزیون با کمبود پورت ورودی مواجه نشوید.
قابلیتهایی برای تلویزیونهای گران قیمت: برخی از قابلیتها در صورتی در تلویزیونها وجود دارند که شما قیمت بالایی بابت آنها پرداخته باشید. در ادامه به این قابلیتها اشاره میکنیم تا در صورت داشتن بودجه آزاد برای خرید بتوانید این موارد را برای داشتن تلویزیونی بهتر در نظر بگیرید.
- قابلیت Dolby Vision HDR: برای درک بهتر این قابلیت باید بدانید که رنج دینامیکی چه معنایی دارد. رنج دینامیکی وسیع یعنی این که تصویر مورد نظر ما در قسمتهای تیره و روشن جزئیات کافی داشته باشد و بتواند بالانس خوبی بین بخشهای تیره و روشن تصویر برقرار کند. حالا این قابلیت چه کاری انجام میدهد؟ این ویژگی متناسب با هر صحنه و محتوای در حال پخش رنج دینامیکی را تنظیم میکند تا کیفیت بسیار بهتری مقابل دیدگان شما قرار بگیرد. اگر بخواهیم این توضیحات را کمی خلاصه کنیم میتوان گفت تلویزیونهایی که از Dolby Vision HDR یا HDR10 (به خصود دالبی ویژن) پشتیبانی میکنند کیفیت بهتری دارند و رنگهای بسیار زندهتر و تصاویر جذابتری را نمایش میدهند.
- قابلیت Dolby Atmos: این قابلیت مربوط به بخش اسپیکر و صدای تلویزیون است. دالبی ویژن فناوری پیشرفتهای است که صدایی فراگیر را برای شما به وجود آورده و کاری میکند که تصور کنید فیلم یا بازی در حال پخش در خانهی شما در حال اتفاق افتادن است. اگر دوست دارید تلویزیون خانه شما صدای فراگیر و باکیفیتی داشته باشد بد نیست هنگام خرید به بودن این فناوری توجه کنید.
- نرخ تأخیر: اگر اهل بازی کردن هستید و بودجهی محدودی هم ندارید، حتما تلویزیونی تهیه کنید که نرخ تأخیر مناسبی داشته باشد و بتواند در سریعترین حالت ممکن اتفاقات بازی را در مقابل چشمان شما به نمایش در بیاورد.
مشاهده و خرید تلویزیون در نفیس مارکت
دیدگاه خود را بنویسید